Thursday, 16 February 2017

Hotel Review :: Avillion Legacy Hotel, Melaka

Hujung tahun 2016 hari tu aku bercuti kat Bandar Melaka & en.suami pilih untuk stayed kat Hotel Avillion Legacy dalam Bandar Melaka. Weekend getaway. Weekend getaway ni - Bercuti masa hari weekend ni mostly aku akan buat sebulan sekali, kalau ada rezeki lebih boleh buat 2 kali sebulan. Sebabnya aku & en.suami kaki jalan, so memang hobi kami berjalan-jalan tak tentu hala. Dan sebab nak  rehatkan minda dan badan dan nak lari kejap dari rutin harian.. 

Hotel ni terletak kat betul-betul opposite supermarket The Store. So senangla kalau nak beli apa-apa..

http://dorsettpink.blogspot.com/2017/02/hotel-review-avillion-legacy-hotel.html
Ni bangunan Avillion Hotel, Melaka. 

 Masa tu kami ambik bilik suite (kalau tak silap), 
ada living room, ada dining area, ada 1 bedroom dan 2 bilik air. 

 Memang besar sangat living room dia, puas FL main lari-lari.. 
TV pun ada 2, kat dalam bilik ada 1, kat luar ada 1.



 Ini semua gambar bilik air kat dalam bedroom. 
Memang besar bilik air dia. 
Satu lagi bilik air kat luar (kat living room), tapi yang kat luar tu kecik.

 Ini katil dalam bilik tidur. King size bed

 Ini pintu masuk ke bedroom.

 Wajib pilih hotel yang ada swimming pool sebab FL suka berenang ala-ala ikan dugong.

Aktiviti wajib selepas swimming - fefeeling jadi tourist !

Overall, aku tak suka sangat hotel ni sebab makanan dia tak best. 
Boleh baca citer tu aku citer kat SINI. Dan jugak aku tak berapa suka decoration dalam bilik tu, nampak macam old skool ja.. Aku jenis suka decor yang moden . Lain orang , lain citarasa kan..

Neway, thank you for reading..

10 comments:

  1. Wah mewah sekali hotelnya selesa didiami santai bercuti

    ReplyDelete
  2. Nampak macam jauh dari kawasan luar..macam terpencil pulak.

    ReplyDelete
  3. Memang luas biliknya, Intan. Bukan main lagi si FL fefeeling jadi tourist ye :)

    ReplyDelete
  4. mewah nye hotel tu. Orang ada2 Madam ni. hehe. btw. saya dah buat satu post untuk menjawab soalan Madam tentang permalinks. Harap membantu. Kalau tak clear juga, boleh tanya dekat ruangan comment. :D https://amerjaya.blogspot.my/2017/02/permalinks-untuk-seo-friendly-mesra.html

    ReplyDelete
  5. memang luas dan cantik bilik dekat hotel ni. Tapi walau macam mana pun, makanan kat hotel tetap kena best. Baru lah puas hati menginap kat situ kan hehe

    ReplyDelete
  6. luasnya bilik hotel ni. bangunan hotel itself nampak lama, dalam pun macam design lama gitu kan. kira hotel 'senior' la ni. hehe. yes, hotel ada pool tu wajib kalau ada anak2. heee

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dp,

    Saya pun suka buat weekend getaway at least sebulan sekali atau bergantung kepada budget.. So far Avillion Hotel Melaka tak pernah singgah. Bila dp buat review ni at least boleh buat rujukan.. Thanks for sharing.. 😊

    ReplyDelete
  8. Yang penting makanan kena best dan ada swimming pool.
    Baru puas hati.

    ReplyDelete
  9. waahhh best every month buat weekend getaway cmni. br la produktif kan. xde la stress manjang. kene propose kat husband gk nih. hiks!

    ReplyDelete
  10. Tak syiok jugak kan pegi gateway cam ni. Haruslah nk hotel yg cam memorable skit :) old school cam tu yelah kan (hihi)

    ReplyDelete