Friday, 16 June 2017

Berbuka Puasa di Padi House, Putrajaya

Hari tu aku pergi buka puasa dengan my best friend, M kat Padi House, Putrajaya. Restoren ni terletak kat Bangunan Galleria di Presint 4. Kat bangunan ni ada macam-macam restoren, contoh macam Secret Recipe, Subway, etc..

So kitaorang pilih Padi House ni sebab restoren ni merupakan restoren favourite kitaorang.. Kalau bukan Bulan Ramadhan pun, kitaorang suka datang makan kat sini sebab tempat ni tak ramai orang, so tak crowded. Aku tak suka tempat yang ramai orang, nanti aku rasa tak selesa sebab sesak dengan lautan manusia.


Ni menunya. Kat sini tak ada buffet, semua ala carte je..



Jus nanas dan jus tembikai. Menggoda iman betul air ni sementara menunggu waktu berbuka..




Inilah makanan kitaorang masa berbuka tu. Semua sedap hingga menjilat jari. Aku sangat recommend la tempat ni untuk sesiapa yang nak cari tempat makan or tempat berbuka di area Putrajaya.

Alhamdulillah! Syukur kepada Allah Taala atas nikmat rezeki yang diberikan semasa berbuka puasa..

So, selamat berpuasa semua.
Thank you for reading.

15 comments:

  1. mmg menggiurkan...hehe
    https://umifuzy.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Kan... Memang tergoda kan.. Hehe.. Fuzy, nanti sy bw ke blog awak ya. Thank you for dropping by

      Delete
  2. Replies
    1. Kita pun suka pasta nohas. Samalah kita. Tapi pasta dia memang best sgt

      Delete
  3. dah terliur ni, adehhh...macam best je menu tu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ai, cantikk. Cozy. Best la. Nyaman jer

      Delete
  5. xpnh pi lg kedai padi ni..boleh masuk wishlist lps raya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good. Good. Pergilah.. Ni salah satu tempat makan favourite warga putrajaya

      Delete
  6. Alamak, lepas puasa tgk gambar ni pun dh terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. Ok lepas ni bolehlah mamapp berbuka puasa kat sana

      Delete
  7. biasa restoran x ramai org harganye merobek poket., aduhai tapi nmpk sedap dan menawan tuuh., ;p

    ReplyDelete
  8. Dekat dah dengan my area ni. samalah tak suka tempat sesak jugak. sobs

    ReplyDelete