Tuesday, 30 May 2017

Ramadhan Resolution 2017 #1


Salah satu resolusi Ramadhan aku tahun ni - #1 ialah nak baca terjemahan al-quran dan cuba fahamkan. Maksud aku, baca dengan penuh penghayatan supaya makna yang cuba disampaikan oleh ayat yang berkenaan meresap masuk ke dalam jiwa aku....

Tahun ni aku nak cuba tingkatkan kan sikit amalan supaya Ramadhan aku tahun ni lebih bermakna dari tahun-tahun sebelumnya. Instead of baca jer, why not, aku cuba fahamkan maknanya sekali. Kalau tak buat sekarang, bila lagi nak buat kan? Semoga aku istiqomah hingga habis Ramadhan nanti.

Last but not least, aku nak ucapkan SELAMAT BERPUASA untuk korang semua. Resolusi Ramadhan korang pulak macam mana? Cer share..

20 comments:

  1. Betul...PC pun sebelum ni baca,untuk khatam...alhamdulillah dapat..tapi tahun ini bukan sasarannya khatam tapi lebih cuba memahami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Resolusi ramadhan PC pun sama macam saya ye.. Semoga kita terus istiqomah PC. Selamat berpuasa.

      Delete
  2. alhamdulillah cikKak DP .. salam ramadhan dan selamat berpuasa., aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak. Selamat berpuasa juga utk wak

      Delete
  3. SELAMAT BERPUASA Puan Dorsett Pink .. Resolusi saya ialah nak sihat je..sobs!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa idzwa. Resolusi awak sangat bagus - Nak sihat.saya doakan semoga awak cepat sembuh k izwa... Doa banyak-banyak, inshaAllah berkat Ramadhan ni awak akan sembuh

      Delete
  4. Selamat berpuasa DP! Semoga misi ramadan berjaya ya 😊

    ReplyDelete
  5. resolution sya utk ramadhan kali ni sume x tercapai. uwaaaa... sume same macam bukan bulan pose. bile nak start ni. isk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Orked. inshaAllah orked mampu buat jugak

      Delete
  6. alhamdulillah.. smoga beristiqamah..

    ReplyDelete
  7. Salam ramadhan kak.. Semoga tercapai resolusi akak.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan utk anes juga. Inshaallah anes

      Delete
  8. Resolusi yg baik setiap kita nak jadi yg lebih baik dari yg lepas
    Pasti boleh sebab masa Allah beri pada kita semua sama

    Selamat beramal di bulan barokah ini DP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak zakie.. U are come back!!! How wonderful it is.. Been missing u so much.

      Thanks akak for the wish. Sy juga nak mengucapkan salam ramadhan utk akak. Selamat berpuasa ya kak

      Delete
  9. Betul kak. Tahun ni resolusi nak memahami Al Quran. Semoga tercapai resolusi akak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah siqah.. Tq for the doa. Saya juga doakan Siqah benda yang sama k

      Delete
  10. Selamat meneruskan ibadah Ramadhan, Intan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq farrah.. Salam ramadhan utk farrah juga

      Delete
  11. aida xde set resolusi pun.
    just go with the flow.
    but deep inside memang nak perbaiki ibadah.

    ReplyDelete