Monday, 1 May 2017

Hari Pekerja

Hari ni 1 Mei 2017. 
So, Aku nak ucapkan Selamat Hari Pekerja kepada semua pekerja-pekerja yang ada di Malaysia termasuklah SURI RUMAH. 

Suri rumah pun pekerja jugak. Siang malam pagi petang duk buat kerja tanpa henti start dari celik mata di pagi hari sampailah nak pejamkan mata di malam hari.. Kerjanya meliputi semua bidang dari bidang kulinari, bidang housekeeping, bidang customer service sebab nak kena layan tetamu yang datang rumah, kadaang-kadang jadi plumber baiki paip air dan macam-macam lagi lah. 
Ada suri rumah yang dibayar gajinya, ada yang siap dapat bonus lagi, dan jugak ada suri rumah yang tak berbayar.. 

So, bagi aku, suri rumah juga perlu dapat cuti hari ini.. 
Selamat Hari Pekerja U All...
Selamat Bercuti !



Credit to : Google Image

12 comments:

  1. Selamat hari pekerja, Selmat hari student jugak hehehe.. Jemputlah join segmen bloglist Amer buat julung kalinya yer. :) http://ameridzuan.blogspot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Student pun pekerja jugak amer.. Sebab asyik duk wat kerja siapkan assingment. Hehe

      Delete
    2. Thanks amer for inviting.. Nanti kalau free, sy join

      Delete
    3. Hahaha.. assignment tu hmmm lain ceritalah hahaha.. Okk sama2 free2 join lah. :)

      Delete
  2. hepi hari pekerja buruh cik kak DP tuuh., cuti panjang tapi kat johor xleh bwk famili jalan jauh2 sbb smlm ahad sekolah anak2., sian kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Takpe wak, hari lain ada lagi nak bawak family pergi bercuti

      Delete
  3. Hahahahahaha rasa macam baca ni and wish untuk diri sendiri jugak. Thank sis, your post made my day! 😘💕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entry ini utk diri saya sendiri jugak fairuz

      Delete
  4. I mean *thanks

    Spotted the typo tapi dah tekan publish. Heh 😅

    ReplyDelete
  5. Suri rumah pun kerjaya juga..
    Selamat hari perkerja awak..

    ReplyDelete
  6. Happy belated hari pekerja. Haha ada ke macamtu. :P

    ReplyDelete
  7. Awh tq tq tq! Surirumah kerja 24/7... huhu

    ReplyDelete