Wednesday, 19 April 2017

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!







Assalamualaikum

https://anothersyed.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

 
Blogger Seorang Syed tengah buat Segmen -  Seorang Syed Nak Bloglist!

Aku antara orang terawal yang follow blog Syed ni. 
Blog Anothersyed miliknya pun baru lagi, tapi sekejap jer dia dah dapat ramai followe. Jealousnya aku. Adik Syed, nanti share la , apa tips dapat ramai follower dalam masa yang singkat. hehe
Muda lagi syed ni, pangkat adik la dengan aku ni,
 baru grad,dan sekarang dah dapat kerja tetap dah, bakal Cikgu di Pahang - Tahniah dik!

Jujur aku katakan, aku suka baca entry-entry yang adik Syed tulis sebab entry dia sangat berinformasi & penuh dengan maklumat, walaupun dia hanya cerita kisah peribadi dia, tapi dia pandai jadikan entry tersebut sebagai sesuatu yang berinformasi. Bakal Cikgu mestilah pandai kan? hehe..

So, akak mendoakan semoga adik Syed berjaya menjadi seorang Cikgu yang cemerlang satu hari nanti. Sentiasa ikhlas, jujur & sabar mendidik anak bangsa kita. Tugas seorang Cikgu ni sangat mulia. Satu ilmu yang kita share dengan orang, beratus-ratus ilmu pulak yang Tuhan ganjarkan pada kita. 
Kalau nanti Syed ada rezeki, akak suggest Syed buat sambung buat master. Ramai kawan-kawan akak yang bekerja sebagai Cikgu, kemudian sambung Master, then sambung Ph.D, pastu dapat jadi lecturer kat mana-mana universiti. Walau siapa pun kita, jangan berhenti menuntut ilmu sehingga ke akhir hayat ya dik. Ingat pesan akak ni. hehe.

So, apa kata korang join Segmen Syed ni, mana tau terpilih jadi pemenang.
Aku pun berharap jugak supaya dapat jadi pemenang. hehehe
Just klik je banner kat atas tu & follow semua syarat dia. 

Good Luck everyone.

20 comments:

  1. Replies
    1. TQ ben dropping your comment here. unfortunately, i dont have any fb account..

      Delete
  2. Hi...ooo nanti nak terjah blog syed ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ren sudi terjah blog saya ni

      Delete
  3. selamat bersegmen (^_^).Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ucing. inshaAllah, kalau ada kelapangan saya join

      Delete
  4. Gud luck. Moga Awk terpilih dalam segment blog list syed :)

    ReplyDelete
  5. Thanks sudi join saya punya segmen kak! Terharu sangat bila baca entry akak ni. Terima kasih juga kerana sudi follow dan baca entry-entry saya:) . Niat nak sambung master tu memang ada kak. Kalau boleh nak sambung juga dalam masa terdekat tapi takda duit lagi haha. Tunggulah kerja dalam beberapa tahun, inshaAllah saya akan teruskan perjuangan. Thanks again for the kind words :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa. u are welcome syed. takpe nanti inshaAllah hajat awak akan menjadi kenyataan, akak doakan perjalanan awak menjadi seorang guru & sambung master dipermudahkan olehNya

      Delete
  6. selamat malam .

    singgah dari segmen yang sama . selamat berjaya .

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih zafirah sebab sudi singgah sini. selamat malam. hihi

      Delete
  7. gud luck sis. Saya BW dari segmen yg sama. Follow sini

    Fazroliqbal.blogspot.com

    ReplyDelete