Sunday, 12 March 2017

Baju Baru Untuk Planner Hobonichi 2017

Aku seorang yang sangat gilakan "planner" & "washi tape"...
And my favourite planner is Hobonichi, from Japan.. 
Aku ada cerita pasal planner aku tahun 2016 & 2017 sebelum ni..

Ini rupa original Planner Hobonichi Techno Cousin kesayangan aku.
(Sangatlah tak lawa kan?)

So, untuk nak bagi nampak meriah & cantik, aku customize cover untuk Mr.Hobo aku ni. Aku order kat kawan Planner Addicts yang buat bisness ambik tempahan buat cover planner, cover buku , cover wonderdori & cover traveller note book.
Korang search jer kat Insta , nama @linaann.xoxo . 

Design & kain kita pilih sendiri ikut citarasa masing-masing..
Dan inilah hasilnya...

 Inilah baju baru a.k.a cover untuk Mr.Hobo aku..
Aku mintak 2 slot pen untuk letak 2 batang pen..

 Aku mintak letak tali.. Senang nak tanda page mana-mana...

 Ini cover belah belakang, ada poket, boleh letak sticker or apa-apa..

Ini belah dalam, ada few pockets...

Ada poket berzip kat belakang. So letak stationary dalam ni...


Inilah kerja aku bila ada kelapangan masa - lepak kat Starbucks habiskan masa decorate Mr.Hobo.....hehe..

Btw, thank you for reading u oll...

Selamat berhujung minggu =))


10 comments:

  1. Kreatif la buat cenggini...
    Rajin DP guna planner..

    ReplyDelete
  2. Sooooooo pretty!!! 💞
    Rasa macam termotivasi pulak nak try guna planner lah next year. Hee.. 😁

    ReplyDelete
  3. memeng kreatif & cantik hasilnya...
    sambil blogwalking sini =)

    ReplyDelete
  4. Suka tgk org yg ada planner ni sebab planner semua cantik2 termasuk planner DP =)

    ReplyDelete
  5. Cantik sangat ni. Rasa nak beli tapi apakan daya. Nanti hilang pula aura kelakian saya.. :(

    Bagus juga ada planner ni kan.. senang kita nak rancang2 apa2 aktiviti

    ReplyDelete
  6. saya sampai sudah tak faham apa yg best dengan planner ni. tapi yelah kan, lain orang lain minat dia hehe.

    ReplyDelete
  7. cantiklah baju dia, memang semangatlah

    ReplyDelete
  8. kreatifnyaaa, comel dah baju Mr Hobo. siap ada poket lagi

    ReplyDelete
  9. Bagus betul cover planner hobonichi ni, especially ada tempat letak barang yang berzip. Sangat berguna.

    ReplyDelete